duminică, 18 septembrie 2011

Romanii, flamanzi de recorduri...

Poate nu stiati, dar acum e in trend ca la fiecare festival, la fiecare targ, la fiecare reuniune, la zilele "orasului-nu-stiu-cui" sa se intample ceva, ca de, sa intre in istorie acea zi iar cei care fac acel "ceva" sa fie laudati pe la toate posturile de televiziune ca "uite ce au facut". Daca inainte incercau sa atraga oamenii pur si simplu prin calitatea spectacolului oferit, acum de cand e criza s-au decis sa-i ademeneasca si cu mancare (sa fim sinceri, nimeni nu refuza mancarea pe timp de criza ;) )... si de aici a aparut gaselnita cu Guiness Book si cu hai sa facem ce n-au mai facut altii si sa fie cat mai mult, sa fie urias, sa hranim un oras intreg, sa ne tina lumea minte! Mi-e greata deja, Romania cred ca detine recordul si la cele mai multe recorduri gastronomice deja ;), si nu pentru ca ar fi o tara gurmanda, ci pentru ca cum am zis mai sus, mancarea prinde la tot omu'.

Hai sa aruncam o privire a recordurilor pe care le-am batut (unele dintre ele or fi fost batute intre timp de alte tari, dar stati calmi, Romania o sa le redetina in curand):

- cel mai lung carnat afumat (392 de metri)

carnatmare.jpg

- cea mai mare tocanita de ciolan afumat (200 kg ciolan)



- cel mai greu tort (281 kg)



- cea mai mare coliva (5 tone)



- cel mai mare gulas din lume (7.3 tone)



- cea mai lunga impletitura cu ceapa (176.2 metri)



- cea mai mare ciorba de burta (1058 de litri)



- cel mai lung lant de pizza (2200 de pizza)



- cea mai mare omleta (25000 de oua)



- cel mai mare papricas de pui din lume (1500 de litri)




And so on... romanul nu se mai satura de pomana... pacat insa ca aceste recorduri ne lipsesc ca bomboana de pe coliva (de 5 tone)...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu